Ingrediente:
500
g de carne tocată din piept de pui
200
g de caşcaval ras
un
ou
2
căţei de usturoi (facultativ)
piper
negru proaspăt măcinat
Preparare
:
Pieptul
de pui se taie în bucăţi mici şi se dă
prin maşina de tocat împreună cu cei 2 căţei de usturoi. Se adaugă caşcavalul dat
pe răzătoare, oul , piperul măcinat , foarte putina sare (în funcţie de cât de
sărat este caşcavalul) şi se amestecă foarte
bine.
Amestecul de carne tocată şi caşcaval se bate bine cu mâinile.
Cu
mâinile unse cu ulei se formează biluţe
mici din amestecul de carnea tocată. Toate biluţele se aranjează pe un platou uns
cu ulei.
Între
timp cuptorul se încălzeşte la temperatura de 180-2000 C.
Se
mişcă puţin platoul cu tefteluţele de carne şi se răstoarnă toate odată într-o
tigaie cu puţin cu ulei încălzit .Se pune tigaia în cuptor pentru 5 minute să
se coacă tefteluţele.
După
5 minute se scoate tigaia şi se roteşte, se mişcă bine în toate direcţiile, ca
tefteluţele să se întoarcă pe cealaltă parte şi se mai coc încă 5 minute.
Se
pot servi ca atare,
sau se prepară un sos Beşamel care se adaugă peste ele.
Eu
le-am servit cu legume marinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu