sâmbătă, 4 februarie 2012

TEFTELUTE ALBE


Ingrediente:
500 g de carne tocată din piept de pui
200 g de caşcaval ras
un ou
2 căţei de usturoi (facultativ)
piper negru proaspăt măcinat

Preparare : 
Pieptul de pui se taie în bucăţi  mici şi se dă prin maşina de tocat împreună cu cei 2 căţei de usturoi. Se adaugă caşcavalul dat pe răzătoare, oul , piperul măcinat , foarte putina sare (în funcţie de cât de sărat este caşcavalul)  şi se amestecă foarte bine.

 Amestecul de carne tocată şi caşcaval se bate bine cu mâinile.

Cu mâinile unse cu ulei se formează  biluţe mici din amestecul de carnea tocată. Toate biluţele se aranjează pe un platou uns cu ulei.

Între timp cuptorul se încălzeşte la temperatura de 180-2000 C.
Se mişcă puţin platoul cu tefteluţele de carne şi se răstoarnă toate odată într-o tigaie cu puţin cu ulei încălzit .Se pune tigaia în cuptor pentru 5 minute să se coacă tefteluţele.

După 5 minute se scoate tigaia şi se roteşte, se mişcă bine în toate direcţiile, ca tefteluţele să se întoarcă pe cealaltă parte şi se mai coc încă  5 minute.
Se pot servi ca atare,

sau se prepară un sos Beşamel care se  adaugă peste ele.
Eu le-am servit cu legume marinate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu