Blatul:
75
g unt topit
200
g biscuiţi cu unt
Crema:
500
g branză dulce
180
g zahăr
4
ouă
5
linguri rase de făină
Zeama
şi coaja de la o lămâie
300
g smântână
Un
baton de vanilie
300
g gem de afine
Preparare:
Biscuiţii
se sfărâmă şi se amestecă cu untul topit. Cu compoziţia rezultată se îmbracă o
formă de tort cu pereţii detaşabili, atât fundul cât şi pereţii tăvii. Tava se
dă la rece pentru 10 minute.
Brânza
se mixează cu ouăle, zahărul, făina, smântâna
şi seminţele de vanilie.
Separat,
gemul de afine se mixează cu zeama şi coaja de lămâie.
Se
scoate tava cu blatul din frigider. Peste blat se pun cu o linguriţă, din loc
în loc, grămăjoare de gem. Deasupra
se toarnă umplutura de brânză.
Peste
umplutura de brânză se aşează uşor restul de gem, iar cu o scobitoare se
dă aspectul marmorat.
Se
coace în cuptorul preîncălzit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu