sâmbătă, 11 februarie 2012

SALATĂ DE FASOLE PESTRIŢĂ



Ingrediente:
Un castronel cu fasole boabe, pestriţe
O ceapă galbenă şi una roşie
Un morcov
O crenguţă de rozmarin
Câteva frunze de salvie
Câteva crenguţe de pătrunjel verde
Piper boabe
O lingură cu oţet balsamic
2 linguri cu ulei
Câteva măsline
Sare 

Preparare:
Fasolea

se pune la înmuiat în apă călduţă, de seara până dimineaţa. Se scurge apa  şi se pune la fiert cu morcovul, ceapa galbenă tocată mărunt, rozmarinul, salvia, piperul.

Când fasolea este fiartă, se elimină morcovul, rozmarinul şi salvia şi se scurge fasolea de zeamă.

 Într-un bol  se pune fasolea, ceapa roşie tăiată rondele peste care s-a pus sare şi oţet balsamic.

 Se adaugă măslinele, pătrunjelul tocat şi uleiul şi se amestecă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu