vineri, 17 februarie 2012

TORT “LIVADA CU VIŞINI”


Ingrediente: 

800 g vişine fără sâmburi
2 linguri  cu griş sau pesmet
2 linguri cu zahăr 

100 g unt
100 g zahăr
2 ouă
60 g făină
30 g nucă de cocos
Un pacheţel cu praf de copt 

250 g ciocolată albă
150 ml smântână pentru frişcă
O linguriţă cu unt
O jumătate de păstaie de vanilie
O linguriţă cu gelatină 

50 de grame ciocolată cu lapte
Câteva vişine 

Preparare:
Untul se topeşte, apoi se lasă să se răcorească puţin.
Vişinile se scurg de sirop.
Tava se unge cu unt din belşug şi se presară cu griş sau pesmet şi cele 2 linguri cu zahăr.  Se aranjează vişinile scurse de sirop

şi se pune tava în cuptorul preîncălzit.
Se bat spumă ouăle cu zahărul.

Se adaugă untul topit, câte puţin , ca la maioneză.

Se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, apoi cocosul.

Se scoate tava din cuptor

şi se  toarnă aluatul peste vişine.

Se  pune tava înapoi în cuptor şi se coace rapid încă 15-20 de minute.

Se lasă să se răcească apoi se răstoarnă pe un grătar.

Se prepară următoarea glazură:
Gelatina se pune la înmuiat în 50 ml smântână. Restul de smântână se pune pe foc împreună cu seminţele din păstaia de vanilie.  Când smântâna a dat în fiert se pune peste ciocolata (care în prealabil a fost mărunţită), se acoperă şi se lasă 5 minute. Gelatin se încălzeşte în cuptorul cu microunde sau pe baia de apă. Se amestecă cu ciocolata topită şi smântâna. Se lasă să se răcorească puţin şi se toarnă peste tort.
Pentru décor se topeşte ciocolata cu lapte şi se fac crenguţele şi  frunzele

care se vor aşeza pe tort.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu