Ingrediente:
800
g vişine
fără sâmburi
2
linguri cu griş sau pesmet
2
linguri cu zahăr
100
g unt
100
g zahăr
2
ouă
60
g făină
30
g nucă de cocos
Un
pacheţel cu praf de copt
250
g ciocolată albă
150
ml smântână pentru frişcă
O
linguriţă cu unt
O
jumătate de păstaie de vanilie
O
linguriţă cu gelatină
50
de grame ciocolată cu lapte
Câteva
vişine
Preparare:
Untul
se topeşte, apoi se lasă să se răcorească puţin.
Vişinile
se scurg de sirop.
Tava
se unge cu unt din belşug şi se presară cu griş sau pesmet şi cele 2 linguri cu
zahăr. Se aranjează vişinile scurse de
sirop
şi se pune tava în cuptorul preîncălzit.
Se
bat spumă ouăle cu zahărul.
Se adaugă untul topit, câte puţin , ca la maioneză.
Se
adaugă făina cernută împreună cu praful de copt, apoi cocosul.
Se
scoate tava din cuptor
şi se toarnă
aluatul peste vişine.
Se
pune tava înapoi în cuptor şi se coace
rapid încă 15-20 de minute.
Se
lasă să se răcească apoi se răstoarnă pe un grătar.
Se
prepară următoarea glazură:
Gelatina
se pune la înmuiat în 50 ml smântână. Restul de smântână se pune pe foc
împreună cu seminţele din păstaia de vanilie.
Când smântâna a dat în fiert se pune peste ciocolata (care în prealabil
a fost mărunţită), se acoperă şi se lasă 5 minute. Gelatin se încălzeşte în
cuptorul cu microunde sau pe baia de apă. Se amestecă cu ciocolata topită şi
smântâna. Se lasă să se răcorească puţin şi se toarnă peste tort.
Pentru
décor se topeşte ciocolata cu lapte şi se fac crenguţele şi frunzele
care se vor aşeza pe tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu