marți, 13 martie 2012

CIOLAN AFUMAT DE PORC UMPLUT CU VARZĂ


I.             Varianta cu varză dulce

Ingrediente:
Un ciolan afumat de porc
O varză mică
Un morcov
O lingură cu ulei
½ pahar cu vin alb
O lingură cu oţet balsamic
Sare  şi piper după gust 

Preparare:
Ciolanul de porc afumat se spală şi se oune la fiert ăn apă cât să-l acopere şi se fierbe la foc mic, până se desprinde de pe os.

Se scoate şi se lasă să se răcească pe o farfurie. După ce s-a răcorit se taie de-a lungul osului înlăturând şoriciul cu un strat consistent de carne.

Varza se toacă foarte fin şi se pune la călit cu o lingură de ulei.

Se adaugă morcovul dat pe răzătoare.

Se dă focul mic şi se adaugă câte puţină supă în care a fiert ciolanul. Când a început să se înmoaie se adaugă vinul şi oţetul. Se sărează şi se pipărează.  Varza astfel călită se pune peste şoricul cu carne,

se rulează şi se leagă.

Se crestează puţin şoriciul, se pune într-un vas termorezistent,

alături se pune varza călită dacă a mai rămas, se pune puţină supă în care a fiert ciolanul

 şi se dă la cuptor până şoricul devine arămiu.

Se scot aţele, se taie felii (după ce s-a răcorit ) şi se serveşte cu mămăligă caldă sau fără. 




II.           Varianta cu varză murată 

Ingrediente:
O mână bună de varză murată
2 linguri cu griş
2 ouă
Sare şi piper

Preparare:
O parte din carne, varza murată, grişul şi ouăle se amestecă bine într-un bol. Se dă umplutura la rece pentru 20 de minute după care se procedează ca la variant cu varză dulce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu