sâmbătă, 3 martie 2012

CIUPERCI MARINATE

Ingrediente:
1 kg ciuperci
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml oţet de mere sau de vin
4-5 căţei de usturoi
Câteva boabe de piper
3 linguriţe cu zahăr
2 linguriţe cu sare
Mărar verde
Ceapă pentru servit 

Preparare:
Ciupercile se curăţă şi se spală. Dacă sunt mici se lasă întregi, dacă sunt mai mari se taie bucăţi potrivite.

Se pun într-o cratiţă mai adâncă. Se adaugă usturoiul pisat, oţetul, uleiul, sarea, zahărul şi piperul.

Se pune cratiţa pe foc mediu şi se acoperă cu capac.
Când începe să fiarbă se dă focul la mic şi se lasă 5 minute, după care se stinge focul, se amestecă bine şi se lasă să se răcească bine.

După ce s-au răcit, se pun în frigider pentru minim 4 ore, să se marineze.
Se servesc ca aperitiv,  cu mărar tocat şi ceapă.



Se pot păstra până la 3 luni în frigider.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu