vineri, 2 martie 2012

PÂRJOALE A LA CHIŞINĂU

Este o mâncare tradiţională din Basarabia şi nu lipseşte din meniurile restaurantelor cu specific tradiţional moldovenesc. 

Ingrediente:
800 g de carne de porc ( de la gât, ceafă) (eu am folosit piept de pui)
Sare şi piper după gust
2 ouă
2 linguri cu unt topit
Ulei pentru prăjit

Pentru pastă:
2 ouă
2 linguri cu făină
2 linguri cu lapte
Sare şi piper 

Preparare:
Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat. Se adaugă cele 2 ouă bătute spumă cu sare şi piper.

Se amestecă foarte, foarte bine, bătând cu palmele de multe ori în carnea tocată. Se fac  pârjoale rotunde, înalte de 1,5-2 cm care se aranjează pe un platou uns uşor cu puţin ulei. Se lasă la frigider cam 2 ore.

Se prepară o pastă din celelalte 2 ouă, făina, laptele, sarea şi piperul râşnit.
Se omogenizează bine cu telul.

La prăjirea acestor pârjoale se foloseşte tigaia de fontă tip grătar, cu striaţii. Se înfierbântă foarte bine tigaia cu ulei. Pârjoalele se dau pe ambele părţi, din abundenţă prin pasta de ou, făină şi lapte şi se prăjesc în tigaia încinsă, câte 3 minute pe fiecare parte, până capătă o pojghiţă rumenă, cu striaţii de la grătar. Se aşează într-o tavă şi se mai dau 15 minute la cuptor, să se pătrundă.
Se servesc  cu diverse garnituri, salate sau murături. Eu le-am servit cu rizoto şi salată verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu