sâmbătă, 10 martie 2012

PÂRJOALE BOIEREŞTI CU FLORI DIN CARTOFI PRĂJIŢI ŞI GOGOŞARI


Ingrediente:

Un  piept de pui
Un  ou
2 linguri scu smântână
Ulei pentru prăjit
3 linguri cu amidon alimentar
1/2 linguriţă cu  bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă cu boia de ardei
Sare şi piper după gust 

Câţiva  cartofi  pentru flori

Preparare:

Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.

Oul se bate împreună cu condimentele, amidonul şi smântâna.

Se adaugă cubuleţele din piept de pui şi se omogenizează.

Compoziţia se pune pentru 15-20 de minute la frigider.
Se pune uleiul la încins şi când este suficient de fierbinte  se pun cu lingura grămăjoare din compoziţie care se prăjesc pe ambele părţi, până capătă o culoare frumoasă, arămie.

Se scot pe hârtie absorbantă.

Se servesc calde cu garnitură şi murături însă sunt bune şi reci.

Le-am servit cu flori din cartofi prăjiţi, pe care i-am făcut în felul următor:
Cartofii se curăţă, se spală apoi se usucă.

 Cu curăţitorul de legume sau un cuţitaş bine ascuţit, se taie fâşii cât mai lungi şi egale ca grosime. Fâşiile de cartof se rulează şi se prind cu o scobitoare.

Când s-au făcut toate florile

se pun la prăjit în ulei încins.

Se întorc pe toate părţile şi când sunt gata se scot pe hârtie absorbantă.

I-am servit  lângă pârjoale şi cu gogoşari şi conopidă în oţet. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu