Reţetă de la fosta mea colegă de birou, Doamna Oprescu.
ÎI mulţumesc şi sper să-mi fi ieşit la fel de buni ca ai dânsei!
Ingrediente:3 kg de gogoşari
1 litru de oţet
5 linguri cu miere
3 linguri cu sare
2-3 linguriţe cu boabe de piper
Foi de dafin
250 ml ulei
Hrean
În plus, eu am mai pus:
O conopida
Frunze de ţelină
2 linguriţe boabe de muştar
Preparare:
Se aleg gogoşarii roşii, sănătoşi.
şi o conopidă nu prea mare:
Se taie în 3-4 bucăţi
şi li se scot cotoarele şi seminţele. Se spală şi se lasă la scurs.
Între timp se pun la fiert oţetul, sarea, mierea,
piperul, foile de dafin şi uleiul. Se pun gogoşari tăiaţi astfel încât să fie
acoperiţi de soluţie. Se lasă un clocot, după care se scot şi se lasă să se răceasca puţin. Se continuă cu
altă cantitate de gogoşari.
La fel am procedat şi cu conopida, spălată bine şi ţinută vreo 10 minute în apă cu sare.
Se aşează în borcane.
Se pune câte o bucăţică de hrean,
câteva boabe de muştar iar deasupra
câteva frunze de ţelină.
Se umplu borcanele cu soluţia în care s-au opărit
gogoşarii, se închid
şi se pun în pături să se răcească încet.
Când s-au răcit
complet se aşeată în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu