Pentru că sunt o mare iubitoare a sarmalelor, dar având o
vârstă destul de înaintată bolile nu m-au cruţat şi pot mânca doar mâncare
dietetică şi pentru că bănuiesc ca mai sunt iubitoare de sarmale dar lipsa
timpului nu le permite sa le pregătească prea des (se stie ca sunt migălos de
făcut), m-am gândit să fac această sarma uriaşă şi dietetică.
Ingrediente:
3-4 cepe potrivite
Un morcov mare sau 2 mici
100 g orez
3-4 linguri cu pastă de ardei şi roşii
2 linguri cu ulei de floarea soarelui
Un piept mare de pui
O legătură cu mărar verde şi una de pătrunjel
Sare (cu moderaţie)
piper
O salată Iceberg
un păhărel de vin sec
Smântână pentru servit
Preparare:
Ceapa se taie peştişor şi se căleşte uşor în 2 linguri cu
ulei încins.
Când a devenit sticloasă se
adaugă morcovul dat pe răzătoare.
Se mai căleşte puţin până se moaie şi
morcovul după care se adaugă orezul clătit cu apă.
Se căleşte şi orezul, după
care se adaugă câte puţină apă caldă până orezul este aproape fiert. Se adaugăverdeaţa
tocată
şi pasta de ardei cu roşii şi se amestecă scurt până la omogenizare.
Se
adaugaă sare şi piper, se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
În compoziţia rece se adaugă pieptul de pui tocat,
Se amestecă
bine.
Deoarece în acest anotimp varza murată nu mai este aşa
bună, varza nouă abia a apărut, frunzele de vie încă nu au apărut iar cele
conservate ... mai bine nu, ştevia e prea tânără şi frunzele se rup, am hotărât
să încerc cu salata Iceberg şi bine am făcut.
Un vas termorezistent se unge cu
ulei şi se tapetează cu foile de salată, în aşa fel încât să se răsfrângă peste
marginile vasului .
Se pune jumătate din
compoziţie
apoi un strat de foi de salată peste care se pune restul de compoziţie şi se acoperă cu foile de
salată răsfrânte peste marginile vasului.
Se pune o lingură de pastă de ardei
şi roşii şi un păhărel de vin sec
şi se dă la cuptor până scade tot lichidul. Se scoate sarmaua din cuptor,
se
răstoarnă pe un platou (eu pe capacul vasului termorezistent)
şi se serveşte la fel ca orice sarmale cu sau fără smântână,
cu sau fără mămăligă.
Chiar dacă este dietetică (în loc de carne grasă de porc
în amestec cu vită se foloseşte piept de
pui şi 2 linguri cu ulei), este delicioasă şi mult mai uşor de făcut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu