luni, 2 aprilie 2012

SFECLĂ ROŞIE ÎN OŢET

Chiar dacă timpul conservelor a trecut, sfeclă roşie se găseşte. Câteva borcane de sfeclă roşie la oţet sunt o minunată alternativă la salatele de sezon. 

Ingrediente:
sfecla roşie
oţet
zahăr
sare
apă 
boabe de muştar
câteva frunze de ţelină

Preparare:
Sfecla roşie
se curăţă, se taie cuburi sau bastonaşe şi se aşează în borcane.

O parte de oţet, 2 părţi apă şi o lingură de sare şi 2 linguri de zahăr la un litru de lichid se fierb până se topeşte sarea şi zahărul. Fierbinte, se toarnă peste sfeclă, se pun capacele borcanelor, se aşează 5 minute pe capac după care se răcesc între pături. Când s-au răcit, se aşează în cămară.

Un comentariu: