miercuri, 30 mai 2012

CIUPERCUŢE GRATINATE

Ingrediente: (pentru o porţie)
250 g ciupercuţe
50 g caşcaval,
O ceapă mică uscată,
O lingură de făină,
2-3 linguri de smântână,
2 linguri cu unt,
sare, piper, nucşoară,  după gust.
Un fir de usturoi verde
Câteva fire de pătrunjel şi câteva fire de mărar verde 

Preparare:
Ceapa se taie rondele şi se căleşte într-o lingură de unt topit.

Se adaugă ciupercile

 feliate şi se prăjesc şi ele timp de 2-3 minute.

Se adaugă pătrunjel  verde tocat mărunt şi se condimentează cu sare şi piper.

Se aşează ciupercile astfel pregătite într-un vas termorezistent (am folosit un platouaş de ceramică).
Se presară cu usturoi tăiat rondele fine

În aceeaşi tigaie se pune şi cealaltă lingură cu unt

 şi o lingură cu făină.

 Se înfierbântă făina (fără a se rumeni) şi se stinge cu smântâna.

Se amestecă bine şi când sosul se îngroaşă, se condimentează cu sare, piper şi puţină nucşoară rasă

şi se toarnă peste ciupercuţe.

Se presară cu usturoi tăiat rondele fine.

Deasupra se rade caşcaval şi se presară cu puţin parmesan ras.

 Se dă la cuptor pentru 5-10 minute, să se gratineze.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu