joi, 31 mai 2012

SALATA DE VINETE, ARDEI GRAS ŞI CEAPĂ VERDE

Ingrediente:
2-3 vinete coapte, curăţate şi scurse de zeamă
Câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii, copţi, curăţaţi de coajă şi cotor
O legătură de ceapă verde
2-3 linguri cu ulei
Sare

Preparare:
Vinetele coapte, curăţate de coajă şi scurse bine de zeamă se pun într-un bol şi se amestecă cu o furculiţă (nu cu tocătorul special şi nici la robot), astfel încât să se păstreze şi bucăţi mai mari.

Ardeii se rup fâşii şi se adaugă în bol, peste vinete (câteva fâşii se opresc pentru decor). Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele oblice. Se adaugă în bol.

Se pune uleiul (eu prefer de floarea soarelui, care este mai subţire, mai uşor, faţă de cel de măsline). Se potriveşte de sare şi se amestecă uşor cu furculiţa. Se aşează pe platou şi se decorează cu ardei copt şi câteva fire de ceapa ciorii (chives” sau cepşoară).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu