joi, 31 mai 2012

CIUPERCUŢE PANE DE POST, CU SOS VERDE

Ingrediente:
300 g ciuperci mici, proaspete
2 linguri pline cu  făină
O lingură cu amidon de porumb
Un vârf de  linguriţă cu praf de copt
Un vârf de  linguriţă cu sare
3-4 linguri cu  pesmet
Ulei pentru prajit

Sosul verde:
O legătură cu pătrunjel verde
Câteva fire de usturoi verde (după gust)
2 linguri cu ulei de măsline
Un praf de sare

Preparare:
Într-un bol se amestecă făina, amidonul, praful de copt şi sarea. Se toarnă atâta apă până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni groase.

Ciupercuţele se pun în acest aluat şi se învârtesc pe toate părţile pentru a se acoperi bine.

Se pun apoi în bolul cu pesmet şi se învârte bolul până se acoperă ciupercuţele cu pesmet. 

 Se încinge uleiul într-o friteuză. Se aşează ciupercuţele

şi se prăjesc  până capătă o culoare aurie.

Se scot pe hârtie absorbantă.

Se servesc cu sos verde,

care se prepară în felul următor: pătrunjelul, sarea şi usturoiul se toacă mărunt apoi se pun împreună cu sarea într-un blender. Se amestecă bine, după care se adaugă uleiul şi se omogenizează.

Un comentariu: