marți, 22 mai 2012

LIMBĂ DE PORC ÎN STIL CAUCAZIAN

Ingrediente:
100 g limbă de porc
2 linguri de unt
2 cepe
300 g ciuperci proaspete
pătrunjel
Sare şi piper

Pentru sos:
100 g nuci curăţate şi tocate
2 căţei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
O cană cu smântână
Sare
Piper negru proaspăt râşnit 

Preparare:
Limba se fierbe şi se decojeşte ca aici.
Se taie apoi cubuleţe, se  pune într-un vas termorezistent,

 se adaugă ceapa tăiată  rondele

şi prăjită,

 ciupercile

sotate  în unt.


Sosul: nucile şi usturoiul se pun în robot sau într-un mojar 

 şi se amestecă până se obţine o masă omogenă.

Se amestecă apoi cu smântâna,

 puţină sare şi piper şi se toarnă sosul obţinut peste bucăţile de limbă cu ceapă şi ciuperci.

Vasul  se pune în cuptorul încălzit şi se lasă câteva minute pentru a se gratina puţin.

Se serveşte  ca atare sau presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

2 comentarii:

  1. Publicati totdeauna retete culinare rafinate si foarte interesante.Felicitari.Tineti-o tot asa!
    oliviepop@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere