joi, 26 iulie 2012

BORȘ DIN LIMBĂ DE VIȚEL

Ingrediente*:
O limbă de vițel
Zarzavat de borș: ceapă, morcov, păstârnac, țelină
cartofi
suc de roșii
Verdeață: mărar, pătrunjel, leuștean
 Borș de putină
Sare și piper după gust 

Preparare:
Limba se fierbe și se curăță după metoda de aici. Se taie bucățele.

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă zarzavatul: ceapa tocată, morcovul, păstârnacul, țelina. Se adaugă și cartofii tăiați cubulețe. Când zarzavaturile sunt aproape fierte se adaugă limba tăiată fâșiuțe, sucul de roșii și borș după gust. Se adaugă mărar și pătrunjel tocat și se mai dau câteva clocote. Se potrivește de sare și piper și eventual dacă mai trebuie borș (depinde cât de acru mănâncă fiecare). Se oprește focul și cine preferă pune leuștean tocat mărunt și acoperă oala. După 10 minute se poate servi. Cine dorește, mai poate adăuga leuștean în farfurie în timpul servirii.

*Cantitățile sunt la aprecierea și gustul fiecăruia




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu