joi, 19 iulie 2012

CHEC FĂRĂ FOC CU NUCĂ ŞI FISTIC A LA JAMIE OLIVER, sau românescul SALAM DE BISCUIȚI

Ingrediente:
200 g de biscuiţi digestivi
100 g de nucă,
100 g de fistic decojit
10 cireşe confiate sau vișine din vișinată
150 g de unt
O  lingură cu miere de albine
200 grame de ciocolată neagră. 

Preparare:
Cireșelor sau  vișinilor li se scot sâmburii.

Nucile se pun câteva minute în cuptorul cu microunde pentru a se rumeni ușor apoi seelimină cojile și se  toacă grosier.

Fisticul se pune și el în cuptor, se curăță de coji și se toacă și el grosier

Biscuiții se rup în bucăți mici.

Se amestecă cu celelalte ingrediente  uscate.
Untul, mierea de albine și ciocolata se topesc pe baia de abur.

 Când sunt topite se adaugă ingredientele uscate

și se amestecă bine.

Se presează într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară,

având grijă ca folia să fie mai mare decât tava, pentru a se scoate ușor ”checul”.

Se pune la frigider câteva ore până se întăreşte bine.




Un comentariu:

  1. E minunat ca ne dati retete fara coacere pe vremea aceasta caniculara.Cu multumiri si felicitari!

    RăspundețiȘtergere