miercuri, 18 iulie 2012

PĂSTĂI CU SMÂNTÂNĂ, USTUROI ȘI MĂRAR

Ingrediente:
1 kg de păstăi tinere, fragede
300 ml smântână
O ceapă mică
Câțiva căței de usturoi
O legătură cu mărar
Sare și piper după gust 

Preparare:
Păstăile se aleg (li se înlătură capetele și părțile pătate), se spală și se pun la fiert în apă cu sare.

Când s-au înmuiat, se iau de pe foc și se scurg de apa în care au fiert. Ceapa se toacă mărunt

 și se pune în ulei încins.

Se lasă să se înmoaie puțin apoi se adaugă păstăile scurse

și smântâna.

Se dau câteva clocote. Se sărează și se pipărează după gust.

Se adaugă usturoiul tocat grosier și mărarul tocat mărunt.

Se amestecă și se oprește focul. Se poate servi cu mămăligă caldă, cu pâine sau ca atare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu