luni, 6 august 2012

SALATĂ DE PEȘTE AFUMAT CU CAPERE ȘI MAIONEZĂ


Ingrediente:
Un pește afumat (macrou, hering sau păstrăv)
2-3 cartofi, de preferință roz
2 cepe
O lingură cu capere
Un gălbenuș de ou crud
O linguriță de muștar
100 ml ulei
Zeamă de lămâie
Sare și piper după gust
Câteva măsline pentru decor 

Preparare:
Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Când au fiert, nu prea tare, (cuțitul introdus într-un cartof să iasă nu prea ușor), se scurge apa în care au fiert și se toarnă peste ei apă rece. După câteva minute, se scot din apă și se curăță de coajă.
Peștele (am folosit macrou afumat)

se curăță de piele și oase și se pune într-un bol.

Dintr-un gălbenuș de ou crud, o linguriță de muștar,

zeamă de lămâie și ulei se prepară maioneza, după rețeta de aici.

Peste pește se pun cartofii curățati și  tăiați cubulețe nu prea mici, cepa tocată mărunt, caperele și maioneza.

Se amestecă toate ingredientele, se potrivește salata de sare și piper,

se așează pe un platou  și se decorează cu măsline sau gogoșari la oțet.





Un comentariu:

  1. Reteteta este intradevar delicioasa !!!

    Am adaugat link-ul de origine pe site.

    Cu scuzele de rigoare,
    admin, retetepescaresti.ro

    RăspundețiȘtergere