marți, 21 august 2012

TOCĂNIȚA DE ARDEI CU PIPOTE DE PUI

Pentru că este sezonul legumelor și deși seceta prelungită a împuținat simțitor cantitatea de legume de pe piață, totuși se mai găsesc. Am cumpărat și eu ardei grași cu gândul să-i fac copți dar căldurile grozave de săptămâna trecută au făcut să se vestejească în doar câteva ore. Așa că în loc să-i coc, am făcut această tocăniță gustoasă. 

Ingrediente:
½ kg pipote de pui
O lingură cu ulei
2 cepe
Câțiva ardei grași, divers colorați
2 roșii
Sare, piper, cimbru după gust

Preparare:
Pipotele de pui se pun la fiert cu apă suficientă, puțină sare și o lingură de ulei.

Când sunt fierte și apa scăzută, se taie ceapa peștișor

și se adaugă în cratiță, peste pipote.

Se amestecă până ceapa devine sticloasă. Ardeii se spală, se curăță de cotoare și se taie fâșii.

Se adaugă în cratiță. Se călesc și ei până se înmoaie puțin.

 Roșiile se spală, se curăță de coajă (sau nu), se taie cubulețe

și se adaugă și ele în cratiță. Se amestecă constant pentru că în această fază se prinde foarte ușor de fundul cratiței.

Se adaugă un pahar cu apă, se amestecă,

se dă focul mic, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă înăbușit cam jumătate de oră, până lichidul scade considerabil. Se asezonează cu sare, piper și puțin cimbru și se servește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu