miercuri, 26 septembrie 2012

COTLET DE PORC ÎN SOS DE BERE


Ingrediente pentru o persoană:
Un cotlet
2 linguri cu ulei
O ceapă
O lingură cu făină
200 ml bere
O lingură sos de roșii
200 ml smântână
O lingură cu capere
O lingură cu unt
Sare și piper după gust 

Preparare:
Cotletul de porc se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie,
 
se presară cu sare și piper apoi cu puțină făină de grâu.
 
Se pune la prăjit în cele două linguri cu ulei încins.
 
 Se prăjește bine pe ambele părți.
 
Între timp, se curăță ceapa, se taie în două, apoi semirondele. Se pune ceapa în tigaie alături de cotlet și se lasă să se moaie puțin.
 
Se adaugă o lingură (rasă) cu făină,
 
se amestecă cu tot uleiul din tigaie
 
apoi se stinge cu 200 ml bere.
 
Se adaugă pasta de roșii
 
și smântâna
 
 și se amestecă. Se adaugă caperele și untul,
 
se potrivește de sare și piper și se servește.

 

 

Un comentariu:

  1. Imi place reteta! O voi face!
    Geta! Ajutor! Nu gasesc reta tortului de biscuiti!
    Am facut tortul - a fost foarte bun! Vreau sa-l fac din nou dar nu gasesc reteta! Si nu este nici in categoria "Torturi"...

    RăspundețiȘtergere