miercuri, 3 octombrie 2012

CLĂTITE AMERICANE LA PAHAR CU SOS DE CĂPȘUNI

Ingrediente:
250 g făină proaspăt cernută
½ linguriță cu praf de copt sau bicarbonat
2 ouă mari
2 linguri cu zahăr
200 ml lapte
Coaja rasă de la ½ lămâie
O lingură cu unt 

Pentru sos:
250 g căpșuni
O linguriță cu suc de lămâie
200g zahăr
200 ml apă 

Preparare:
Făina împreună cu praful de copt sau bicarbonatul se cern într-un castron. Se adaugă 2 gălbenușuri și 2 linguri cu zahăr.
 
  Se adaugă laptele
 
 și coaja rasă de lămâie
 
și se și se bate bine cu mixerul până se omogenizează.
 
Albușurile se bat spumă și se adaugă la compoziție amestecând ușor de jos în sus.

Se pune untul să se topească într-o tigaie nonaderentă.
 
Când este încins, se pune toată compoziția.
 
Se prăjește pe ambele părți.

 Se lasă să se răcească apoi se rupe în bucăți nu prea mari și se așează în cupe sau pahare.
Se prepară sosul de cărșuni:
Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în jumătăți. Se stropesc cu sucul de lămâie. Apa se pune la fiert cu zahărul. Când începe să clocotească se adaugă căpșunile. Se lasă să dea câteva clocote și se oprește.

Sosul de căpșuni se toarnă în cupe, peste bucățile de clătite.

2 comentarii:

  1. Un desert delicios! mai ales ca imi plac tare mult capsunile :) L-am gustat doar virtual deocamdata, dar tot a fost bun :))

    RăspundețiȘtergere