Luna aceasta, mai la început, am fost la nora mea, la Sucevița.
Pentru că după vara secetoasă, octombrie a adus ploi în nordul țării, sezonul bureților de pădure era în toi.
Cum după ploaie vreme a devenit deoseit de frumoasă, împreună cu Ursu, cățelul,
nora mea și nepoțica de un an și 3 luni,
am plecat în pădure, la plimbare și eventual la cules ciuperci.
Deși date fiind condițiile (prezența nepoatei) nu ne-am putut îndepărta prea mult de drumul forestier pe care am plecat, recolta de bureți a fost mulțumitoare, în circa 2 ore adunând 2-3 kg de bureți,
numai din soiurile pe care le cunoșteam: ghebe sau opintici sau popenci, hribi, hribi țigănești, gălbiori, hulubițe sau pâinișoare, creasta cocoșului.
Ajunse acasă, pentru siguranță, nora mea a chemat o
vecină care ne-a confirmat că toți bureții culeși de noi erau comestibili.
Așa că ne-am apucat de gătit:
Ingrediente:
Bureți de pădure: un singur soi sau toate amestecate, cum
am făcut noi
O ceapă
2-3 linguri cu ulei
2-3 căței de usturoi
Sare
Preparare:
Le-am curățat picirușele de resturile de frunze și
pământ, apoi am așezat bureții într-o
strecurătoare și i-am spălat foarte bine sub jet de apă.
I-am tăiat în bucăți potrivite
și i-am fiert în puțină apă cu sare. I-am scurs și i-am sotat in 2-3 linguri de
ulei împreună cu o ceapă tocată mărunt. Când au fost aproape gata am adăugat
2-3 căței de usturoi fin tocați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu