duminică, 28 octombrie 2012

SALATA DE CONOPIDĂ CRUDĂ

Ingrediente:
O conopidă de circa ½ kg
2 căței de usturoi
Maioneză din 2 ouă 
Un ardei gras roșu sau un gogoșar
Zeamă de lămâie sau oțet
Sare după gust 

Preparare:
Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și se pune la scurs într-o strecurătoare.

Se pun buchețelele de conopidă în blender și se toacă nu prea mărunt împreună cu cei 2 căței de usturoi. 
 
Ardeiul sau gogoșarul se taie cubulețe. 
 
Se pune într-un bol  
 
împreună cu ardeiul tăiat cubulețe
 
 și se amestecă cu maioneză. Se  optrivește de sare și dacă vă place mai acră se adaugă zeamă de lămâie sau oțet.

 

Un comentariu:

  1. Interesant, nu am mancat niciodata salata de conopida cruda, dar nu poate decat sa fie buna ;)

    RăspundețiȘtergere