marți, 27 noiembrie 2012

BILE DE BROCCOLI

” Nu vă place broccoli?” se întreba Katerina  pe un site rusesc și continua: ”înseamnă că nu știți să-l gătiți! Iată o rețetă minunată care, pe lângă faptul că este ideal în curele de slăbire, poate fi savurat de întreaga familie și poate sta chiar pe o masă festivă drept garnitură pentru preparate  de carne sau pește! Se pregătește așa de ușor, că mai mult durează descrierea rețetei.”
Și a avut perfectă dreptate, chiar dacă eu nu am respectat întocmai rețeta ei! 

Ingrediente:
500 g broccoli buchețele
50 g fistic (fără coajă)
100 g mărar proaspăt
O linguriță tarhon proaspăt, tocat (nu am pus)
2 căței de usturoi
O linguriță oțet de vin alb (nu am pus)
Sare după gust
*100 g brânză de capră (am pus telemea mixtă, mai tare) 

Preparare:
Se fierbe broccoli, se taie şi se stoarce excesul de lichid (prin pânză sau o sită).  Eu l-am fiert la aburi, deci nu a mai necesitat stoarcere.

Am pus toate ingredientele
 
în blender și le-am transformat într-o pastă nu prea fină, care mai conținea bucățele de fistic și de brânză.
 
 Cu mâinile umezite (nu ude) am format bile.

Au fost delicioase,
 
 servite alături de un sufleu  de pui.

 

 

 

Un comentariu: