luni, 24 decembrie 2012

FURSECURI CU CIOCOLATĂ ȘI NUCI

Ingrediente:
120 g făină
120 g unt
120 g zahăr
40 g cacao
Un gălbenuș
2 linguri cu lapte
Un vârf de cuțit de sare
Esență de vanilie
Un albuș de ou bătut ușor
Caramel sau ciocolată topită 

Preparare:
 Într-un bol se amestecă făina cu cacaoa și sarea. Separat untul se freacă spumă cu  zahărul și vanilia. Se adaugă  galbenușul și laptele apoi ingredietele uscate și se omogenizează. Aluatul obținut se  înfășoară în folie și se dă la frigider minim o oră.
Cuptorul se preînc ălzește la 180 0 C. Din aluat se formează biluțe,
 
care se tăvălesc prin albușul de ou bătut lejer cu furculița după care se dau prin nuca tocată (sau sfărâmată).

 Cu o linguriță  (sau alt obiect rotund) se face câte o adâncitură in fiecare bilă de aluat.

Se dă tava la cuptor ăentru 10-15 minute. Cât sunt încă calde se reapasă cu lingurița, menținând astfel adâncitura. Se umplu cu caramel sau ciocolată topită.

Sunt foarte aspectoase și bune.



 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu