Saramură pentru 1 litru de apă:
4 linguri cu sare
1,5 linguri cu zahăr
80 ml de oțet de vin
1 linguriță semințe de coriandru
6 boabe de ienupăr
2 buc. cuișoare
4 boabe de
ienibahar
½ linguriță boabe de piper negru
3 frunze de dafin
2 bucăți de hering proaspăt sau congelat (am pus doar o
bucată)
Ceapă roșie, o lingură cu ulei de floarea soarelui și câteva măsline sau zeamă și coajă de
lămâie pentru servit
Preparare:
Ingredientele pentru saramură se pun într-o crăticioară
cu 1l de apă. Se aduce la fierbere și se amestecă pentru a se dizolva sarea și
zahărul. Se oprește focul și se lasă să se răcească complet.
Heringul
se curăță de intestine și i se taie capul, apoi
se spală bine.
Se așează ăntr-o tavă potrivită ca mărime și se toarnă saramura
astfel încît să-l acopere. Se pune în frigider pentru minim 48 de ore,
întorcând ocazional peștele.
Se servește tăiat rondele,
cu ceapă roșie tăiată felii, stropit cu o lingură de ulei de floarea soarelui
și
câteva măsline sau zeamă și coajă de lămâie.
Se poate păstra până la 2
săptămâni în frigider, într-un borcan cu capac.
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
RăspundețiȘtergere