miercuri, 9 ianuarie 2013

PUI CU 40 DE CĂȚEI DE USTUROI (POULET AUX 40 GOUSSES D'AIL)


Ingrediente:
Un pui (sau o parte din el, am folosit aripioare)
40 de căței de usturoi
O cană de vin alb sec
Un morcov
2 tije de țelină (nu am pus)
3-4 linguri cu ulei de măsline
O legătură de verdeață (cimbru proaspăt, rozmarin, pătrunjel, salvie)
Sare și piper negru după gust

Preparare:
Bucățile de pui se stropesc cu ulei, sare și piper și se pun într-o formă de fontă sau de ceramică cu capac. Se adaugă cățeii de usturoi cu tot cu coajă,
morcovul, țelina și verdețurile,

 se adaugă vinul, 

se acoperă cu capacul, 

se aduce la fierbere după care se pune în cuptor la foc mic (180 ° C) timp de o oră și un sfert. 

Se scoate carnea de pui și se pune deoparte, la fel și verdeața și legumele, cu excepția usturoiului. 

Jumătate din cățeii de usturoi se opresc, restul împreună cu sosul lăsat de carne se pune pe foc și se sfărâmă cu furculița sau cu instrumentul pentru piure. Dacă este prea subțire se îngroașă cu un vârf de cuțit  de făină.

Se ia de pe foc și se strecoară prin sită. 

Se așează bucățile da carne pe farfurii iar deasupra se pune sosul și cățeii de usturoi întregi. 

Se servește cu pâine prăjită.

Un comentariu:

  1. Puiul cu usturoi este una dintre micile placeri ale vietii... Reteta aceasta este arta (culinara)

    RăspundețiȘtergere