Pentru friptură:
0,75-1
kg carne macră de porc (pulpă fără grăsime și os sau mușchi)
O
lingură cu ulei
Câțiva
căței de usturoi
Sare,
piper și cimbru, după gust
Un
pahar cu vin alb
Pentru varza călită:
O
varză roșie mică
Un
măr acrișor
Un
pahar cu vin alb
2-3
linguri cu ulei
Sare,
piper și cimbru, după gust
2
foi de dafin
Preparare:
Carnea
de porc se unge cu ulei și se presară cu sare, piper cimbru și usturoi zdrobit.
Se lasă la macerat într-un vas acoperit cu capac (sau într-o pungă de plastic )
de seara până dimineața. A doua zi se scoate din vas și se pune la cuptor cu un
pahar de vin,
întro tavă acoperită . Se lasă la cuptor socotind o oră pentru fiecare kg de carne. Se poate proba înfingând un cuțit cu lama subțire și îngustă în mijlocul bucății de carne. Dacă nu iese un lichid roșietic, carnea este facuta. Se descoperă tava și se mai lasă câteva minute pentru a face crustă.
Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească și se porționează.
întro tavă acoperită . Se lasă la cuptor socotind o oră pentru fiecare kg de carne. Se poate proba înfingând un cuțit cu lama subțire și îngustă în mijlocul bucății de carne. Dacă nu iese un lichid roșietic, carnea este facuta. Se descoperă tava și se mai lasă câteva minute pentru a face crustă.
Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească și se porționează.
Se servește fierbinte, cu mămăligă caldă sau
pâine.
Delicioasa cu o garnitura pe masura!
RăspundețiȘtergereSalutari...un An Nou bun!