Ingrediente:
3-4 cartofi mijlocii,
3-4 cartofi mijlocii,
50 g
cașcaval,
50 g șuncă slabă,
4 lingurițe de unt,
2 căței de usturoi,
pătrunjel
și mărar,
sare și
piper după gust.
Preparare:
Cartofii se curăță de coajă și se taie la un capăt , astfel încât aceștia să stea în poziție verticală.
Cartofii se curăță de coajă și se taie la un capăt , astfel încât aceștia să stea în poziție verticală.
Se fac apoi incizii verticale pe toată înălțimea
cartofilor, câte 8-9 pe fiecare cartof.
Șunca se taie în mărime potrivită cu
inciziile. Usturoiul se curăță și se toacă. Fiecare cartof se freacă în incizii și pe deasupra cu sare, piper și usturoi
pisat.În fiecare incizie se pune câte o feliuță
de șuncă și una de cașcaval.
Se așează fiecare cartof pe câte o bucată de folie
de aluminiu, se toarnă câte o linguriță de unt topit, puțină verdeață,
și se împachetează
cartofii în folie.
După coacere cartofii se așează pe un platou decorat cu foi de salată și verdeață și cât sunt fierbinți se presară cu cașcaval ras.
O bunatate de mancare!
RăspundețiȘtergere