Ingrediente:
Pentru perișoare:
½ kg de carne de porc tocată
O felie de pâine
100 ml lapte
Câțiva căței de
usturoi
Câteva fire de verdeață (mărar și/sau pătrunjel)
2-3 linguri cu făină
Ulei pentru prăjit
Sare și piper după gust
Pentru sos:
100 g sos de roșii
2 linguri kechup
2-3 căței de usturoi
Mărar fin tocat
Sare și piper după gust
Preparare:
Felia de pâine se pune la înmuiat în lapte.
Carnea tocată se amestecă
cu pâine înmuiată în lapte,
usturoiul pisat, verdeața tocată,
sare și piper după gust.
Se
formează perișoarele cu mâna umezită
apoi
se tăvălesc prin făină.
Se prăjesc în ulei încins,
după care se scot pe o
farfurie.
Pentru sos, se amestecă toate ingredientele cu 100-150 ml
apă și se pun pe foc.
Când sosul a dat în clocot, se adaugă perișoarele și se
mai dau câteva clocote.
Le-am servit cu cartofi natur și salată de castraveți,
totul presărat cu mărar fin tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu