vineri, 22 februarie 2013

PRĂJITURA CU GEM DE CĂPȘUNI ȘI CREMĂ DE NUCI ȘI MIGDALE

Ingrediente:
pentru blat:
250g unt,
150g zahăr,
500g făină,
un pachțel cu  praf de copt,
2 gălbenușuri,
un ou întreg,
un praf de sare;
pentru crema de nuci și migdale:
200g nuci rumenite ușor  și măcinate
2oo g migdale măcinate
6 ouă
2 albușuri,
300g zahăr pudră; 

Un  borcan cu gem de căpșuni.
 
Preparare:
pentru blat:
Se freacă untul cu zahărul apoi se adaugă gălbenușurile, oul întreg, praful de sare și făina cernută împreună cu praful de copt.
Aluatul obținut se întinde cu degetele în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Se unge în strat cât mai uniform cu gem.
 
pentru cremă:
migdalele și nucile măcinate se amestecă cu gălbenușurile de la cele 6 ouă. Cele 8 albușuri se bat spumă cu zahărul și se amestecă cu nucile și migdalele.

Se întinde apoi peste foaia unsă cu gem și se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până ce o scobitoare introdusă în prăjiturăă iese curată.
Prăjitura se taie rece.

 

 

 

Un comentariu: