400 g amestec congelat de mazăre cu morcovi
O ceapă
Un morcov mic
O lingură cu unt
2 linguri pastă de roșii
Un ou
2-3 linguri cu griș
Verdeață (mărar și pătrunjel)
Sare și piper după gust
Preparare:
În cratița în care se va face supa se pune untul să se
topească.
Ceapa se taie peștișor
și se pune peste untul din cratiță. Se pune
puțină sare și se amestecă să nu se ardă ceapa.
Morcovul se taie rondele
subțiri
și se adaugă peste ceapă.
Se adaugă și pasta de roșii,
apoi mazărea cu
morcovul congelate.
Se pune apă și se lasă să fiarbă.
Între timp se prepară
găluștile:
Oul se amestecă cu sare și piper
apoi se pune grișul în
ploaie, până se obține o pastă de consistența smântânii.
Când legumele au
fiert, se dă focul mic și se pun cu o linguriță găluștile.
Se adaugă verdeața
tocată mărunt
și se potrivește de sare și piper.
Se servește caldă, presărată cu verdeață proaspătă.
O supica tare buna ai facut !
RăspundețiȘtergereSi daca nu e cu galuste cu ou se poate manca si acum in post....Buna , bunuta .
Si eu sunt bunica si te inteleg perfect si stiu ca de fericita esti....
Te tzuc cu drag !
O supica tare buna!!
RăspundețiȘtergere