Ingrediente:
6 foi subțiri de plăcintă
50 g unt topit și răcit sau ulei
500 g rânză dulce de vaci
2 ouă
Zahăr după gust
Coajă rasă de lămâie
Esență de vanilie sau zahăr vanilat
Preparare:
Tava în care se va coace ștrudelul se unge cu unt topit.
Se ia o foaie de plăcintă și se unge cu unt. Se acoperă
cu altă foaie care la rândul ei se unge cu unt și apoi cu a treia, care,
bineînțeles se unge și aceasta cu unt.
Brânza de vaci se amestecă cu zahăr după gust, ouăle,
aromele și stafidele.
Cu jumătate din această umplutură se ung cele 3 foi de
plăcintă pregătite ca mai sus. Se rulează
și se așează în tavă. (tava mea fiind
mai scurtă, am tăiat fiecare rulou în două).
Se repetă operațiunea și cu
celelalte 3 foi de plăcintă și cealaltă jumătate din umplutura de brânză și
stafide. Se ung ștrudelele cu unt topit
și se dă tava la cuptor. Se coace până ștrudelele
devin aurii.
Fierbinți, se presară cu zahăr pudră.
Sunt delicioase atât calde
cât și reci.
Ce bunatate..ador studelul cu branza dulce..dar si sarata! :-P
RăspundețiȘtergerePaste Fericit!