Ingrediente:
2-3 legături de ștevie
Un morcov mic
Un păstârnac mic
O țelină mică
O ceapă uscată
2 fire ceapă verde
O legătură de mărar
O legătură de pătrunjel
O legărură de leuștean
50 g fidea de orez
O cană cu borș
Sare după gust
Preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apă. Se sărează. Când apa
fierbe se adaugă ceapa uscată și rădăcinoasele tocate mărunt.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte se adaugă ștevia tăiată și care
în prealail a fost spălată și cu
codițele îndepărtate și ceapa verde tăiată bucăți de 2-2,5 cm. Se lasă să dea
un clocot și se adaugă borșul fiert, mărarul și pătrunjelul tocat și fideaua de
orez. Se mai dau două clocote, se potrive;te de sare, se oprește focul, se pune o jumătate din
legătura de leuștean tocată și se acoperă oala cu capacul. Restul de leuștean
se adaugă în farfurie, când se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu