2 linguri cu ulei
O ceapă uscată
O căniță cu orez
2 legături cu ștevie tânără
O lingură cu pastă de roșii
Sare și piper după gust
Preparare:
Se încinge uleiul, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește până devine sticloasă.
Se adaugă orezul
și se călește până se albește.
Între timp ștevia
se spală frunză cu frunză, se scot codițele
și pune în tigaie peste orez.
Se amestecă până se înmoaie și frunzele,
se adaugă pasta de roșii
și se toarnă 3 cănițe (aceeași cu care s-a măsurat orezul) cu apă fierinte. Dacă vă place orezul ”al dente” puneți doar 2 1/2 cănițe cu apă.
Se dă focul mic și se lasă să fiarbă fără a amesteca. Când lichidul este aproape scăzut se potrivește de sare și piper, se amestecă bine și se continuă fierberea la foc mic, cu vasul acoperit.
Când a scăzut toată apa, pilaful este gata și poate fi servit. Dacă nu se dorește să fie de post se poate adăuga o linguriță de unt odată cu pasta de roșii.
Va felicit sincer pentru intregul dumneavoastra blog si va spun "Hristos a inviat"
RăspundețiȘtergereCu deosebita stima,
Olivia