luni, 13 mai 2013

SUFLEU DE BRÂNZĂ DE VACI

Ingrediente:
250 g brânză de vaci
250 ml smântână
4 ouă
Zahăr după gust (pentru diabetici fructoză)
O lingură cu făină
O lingură cu amidon alimentar
Un vârf de cuțit de sare
Esență de vanilie
Coaja rasă de la o lămâie
Stafide după preferință 

Preparare:
Într-un vas se pun brânza de vaci și smântâna.
 
Se adaugă zahărul (fructoza),
 
sarea, făina, amidonul
 

 

 
și aromele și se mixează.
 
Se adaugă apoi ouăle pe rând, câte unul.
 
Se mixează bine după fiecare.
 
O tavă potrivită se unge cu unt și se tapetează cu făină. 
 
În compoziția de brânză se pun stafidele si se amestecă ușor. Se toarnă compoziția în tavă,
se mai presară câteva stafide
și se dă tava la cuptor. Când s-a întărit și a crescut, este gata.

 

Se lasă să se răcească, timp în care sufleul se va lăsa și se va uniformiza.

 

2 comentarii: