Ingrediente:
600
g făină
Un
ou + unul pentru uns
Un
cub de drojdie
250
ml lapte caldut
O
linguriţă de zahăr
2
linguri cu ulei
Sare
Susan,
mac
Preparare:
Drojdia
se amestecă cu zahărul şi cu câteva linguri de lapte călduţ. Se pune la cald,
să crească.
Făina
se cerne în vasul în care se va frământa aluatul.
Se
adauga sarea, oul, drojdia crescuta si laptele caldut.
Se
amesteca intai cu lingura de lemn apoi se frământă cu mainile unse cu ulei, până se obţine un
aluat potrivit de tare, care face băşici.
Se acoperă cu un prosop şi se pune la
cald să crească.
După vreo două ore, când aluatul şi-a dublat
volumul,
se rup bucăţi din care se fac suluri care se împletesc şi se modeleaza
painile. Se aşează în tava acoperita cu hartie de copt unsă cu ulei
si se mai lasă să crească în tavă
vreo 10 minute.
Oul
rămas se bate bine cu sare. Cu o pensulă se ung painile cu ou
şi se presară cu susan sau cu mac.
Se
coc în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc frumos.
Foarte interesante aceste retete.
RăspundețiȘtergereVoi testa si eu cateva dintre ele, sper sa imi iasa ca ale dvs.
Multumim din suflet ca impartasiti cu noi amintirile copilariei dvs. din care cu siguranta multe dintre noi au ce invata!
Mihaela Coca