A inceput sezonul ardeilor copti. Un aperitiv simplu, rapid si foarte gustos care foloseste ardeii copti. Ingredientele pot fi pregatite si cu o zi inainte,urmand a fi asamblate in momentul servirii.
Ingrediente:
Paine
felii
Branza
de capra
Crema
de branza (in ce proportie doriti)
1-2
linguri cu smantana
1-2
linguri ulei de masline
2-3
catei de usturoi
Cateva
fire de patrunjel verde
Cateva
codite de ceapa verde (am folosit ceapa ciorii)
2
ardei copti (unul rosu si unul verde)
Putin
otet de vin sau balsamic
Sare
si piper dupa gust
Preparare:
Feliile
de paine se stropesc cu ulei
si se dau la cuptorul incins pentru 10-12 minute,
pana devin aurii.
Se scot si se lasa sa se raceasca. Branza de capra, crema de
branza si smantana se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Se asezoneaza cu
sare si piper. Ardeii copti se rup fasii subtiri. Usturoiul se piseaza intr-un
mojar cu sare mare. Se adauga cateva fire de patrunjel verde, tocat marunt, un
pic de otet si un pic de ulei, dupa gust.
Se adauga fasiile de ardei si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se
patrunda gusturile.
Feliile
de paine se ung cu crema de branza si se decoreaza cu fasiile de ardei copti si
ceapa verde tocata marunt.
Sunt
delicioase si aspectoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu