joi, 29 august 2013

CREIER CU OU

Ingrediente (pentru o persoană):
¼  de creier de vițel (cam 200 g)
o linguriță cu ulei
o lingură cu unt
Sare și piper după gust
puțin pătrunjel verde tocat mărunt
un ou

Preparare:
Creierul de vițel se spală în multe ape reci, se ține la frigider în apă foarte rece timp de câteva ore după care se scoate și se curăță la fel ca la rețeta de CREIER PANE.
 Se pune uleiul și untul în tigaie. Când untul s-a topit, se adaugă creierul și se amestecă bine (dacă se sfărâmă, nu contează). Se sărează după gust și se adaugă piper (fără frică, pentru că merge foarte bine cu creierul).
Cand creierul este gata, un pic rumenit, se adaugă oul bătut și se amestecă împreună cu creierul.
Se ia de pe foc, se presară pătrunjelul tocat fin și se servește  cu legume proaspete,
cu murături sau o salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu