Ingrediente (pentru o persoană):
¼
de creier de vițel (cam 200 g)
o
linguriță cu ulei
o
lingură cu unt
Sare
și piper după gust
puțin
pătrunjel verde tocat mărunt
un
ou
Preparare:
Creierul
de vițel se spală în multe ape reci, se ține la frigider în apă foarte rece
timp de câteva ore după care se scoate și se curăță la fel ca la rețeta de CREIER PANE.
Se pune uleiul și untul în tigaie. Când untul
s-a topit, se adaugă creierul și se amestecă bine (dacă se sfărâmă, nu
contează). Se sărează după gust și se adaugă piper (fără frică, pentru că merge
foarte bine cu creierul).
Cand
creierul este gata, un pic rumenit, se adaugă oul bătut și se amestecă împreună
cu creierul.
Se ia de pe foc, se presară pătrunjelul tocat fin și se servește cu legume proaspete,
cu murături sau o salată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu