vineri, 2 august 2013

OREZ CU LEGUME SI OUA

Ingrediente:
50 g unt
O ceapa
O canita cu orez
Un morcov
O canita cu mazare
2 oua
Un varf de cutit praf de ghimbir sau o lingurita de ghimbir proaspat, ras
O lingurita de sos Worcestershire
O lingurita ketchup picant
Sare si piper dupa gust
Cateva masline si/sau cateva fire de ceapa ciorii pentru décor
 
Preparare:
Se pune untul in tigaie
 
si cand s-a topit se adauga ceapa tocata marunt.
 
Cand aceasta s-a inmuiat si a devenit sticloasa se adauga orezul
 
si se caleste (amestecand mereu) pana orezul se albeste.
 
Se adauga 2 canite cu apa fierbinte (sau cu supa, daca aveti) se amesteca si se fierbe la foc mic, pana s-a absorbit o mare parte din lichid.
 
 Se adauga morcovul taiat cubulete si mazarea si se lasa sa fiarba si legumele (daca mai trebuie, se mai adauga apa).
 
Se da orezul intr-o parte si se sparg cele 2 oua.
 
Se amesteca repede pentru ase face jumari
 
 apoi se amesteca cu orezul.
Se adauga condimentele:
 
 sosul Worcestershire, ketchup-ul, praful de gimbir, sare si piper dupa gust
 
 si se amesteca.
 
Se poate decora cu feliute de masline si codite verzi de ceapa ciorii.
 
Se poate consuma ca atare
 
sau ca garniture cu o friptura la gratar si o salata.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu