Ingrediente:
50 g unt
O ceapa
O canita cu orez
Un morcov
O canita cu mazare
2 oua
Un varf de cutit praf de ghimbir sau o lingurita de
ghimbir proaspat, ras
O lingurita de sos Worcestershire
O lingurita ketchup picant
Sare si piper dupa gust
Cateva masline si/sau cateva fire de ceapa ciorii
pentru décor
Preparare:
Se pune untul in tigaie
si cand s-a topit se adauga
ceapa tocata marunt.
Cand aceasta s-a inmuiat si a devenit sticloasa se adauga
orezul
si se caleste (amestecand mereu) pana orezul se albeste.
Se adauga 2
canite cu apa fierbinte (sau cu supa, daca aveti) se amesteca si se fierbe la
foc mic, pana s-a absorbit o mare parte din lichid.
Se adauga morcovul taiat
cubulete si mazarea si se lasa sa fiarba si legumele (daca mai trebuie, se mai
adauga apa).
Se da orezul intr-o parte si se sparg cele 2 oua.
Se amesteca
repede pentru ase face jumari
apoi se amesteca cu orezul.
Se adauga condimentele:
sosul Worcestershire, ketchup-ul,
praful de gimbir, sare si piper dupa gust
si se amesteca.
Se poate decora cu feliute de masline si codite verzi
de ceapa ciorii.
Se poate consuma ca atare
sau ca garniture cu o
friptura la gratar si o salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu