Ingrediente:
100-150 g crema de branza
Un ou
½ plic de praf de copt
Un varf de cutit de sare
Faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare
Ulei pentru prajit
Smantana si dulceata de fructe de padure pentru servit
Preparare:
Crema de branza, oul, sarea si cam 200 de grame de
faina cernuta impreuna cu praful de copt se pun intr-un bol si se amesteca bine
cu o lingura de lemn,
pana se face un aluat. Se amesteca apoi cu mana, mai adaugand faina pana se obtine un
aluat potrivit de tare. Se pune pe masa infainata si se intinde o foaie cam de
1 cm grosime.
Se taie cercuri cu o forma sau cu un pahar
iar la mijoc se face
cu degetul o gaura.
Se coc
papanasii in ulei incins,
pe ambele parti,
dupa care se scot pe un prosop de
hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Se servesc fierbinti cu o lingura de smantana si
dulceata de afine,
de merisoare
sau oricare alte fructe de padure.
Arata foarte bine si cred ca-s foarte buni.
RăspundețiȘtergereMmmm...delicios :-*
RăspundețiȘtergere