sâmbătă, 10 august 2013

PUI UMPLUT reteta lui Octavian Stoica




O  alta pagina din minunata carte scrisa de OCTAVIAN STOICA, DE - ALE GURII DIN BATRANI, Cap. ITALIANUL MOMOLO, pag. 10 

 
Puii, mai ales, crescuti cu faina de porumb macinata mare si ciugulind firul troscotului, se intocmeau astfel: se goleau pe la tartita de maruntaiele

de pe care se alegea untura galbena si parfumata, care topita avea limpezimea mierei din floare de camp cu trifoi
 
si in ea se calea ceapa tocata, adaugandu-i pesmet alb muiat in lapte dulce.
 
Ceapa si pesmetul se framantau cu cateva oua crude,
 
cu marar, patrunjel si tarhon
 
 
si cu galbenusuri tari si terciuite


 
si se umpleau puii cu maiaua asta.
 
 Abia acum se dadeau la cuptor rasturnati pe spate, unsi cu untura si stropiti la fel
 
pana ii patrundea focul moale si li se facea pielea cum ii coaja coacazei necoapte destul.

 
 
Eu am servit puiul umplut cu o garnitura din legume coapte asortate: ciuperci umplute cu vinete, ardei copti, cartofi natur.


Un comentariu: