O
alta pagina din minunata carte scrisa de
OCTAVIAN STOICA, DE - ALE GURII DIN BATRANI, Cap. ITALIANUL MOMOLO,
pag. 10
Puii, mai ales, crescuti cu faina de
porumb macinata mare si ciugulind firul troscotului, se intocmeau astfel:
se goleau pe la tartita de maruntaiele
de pe care se
alegea untura galbena si parfumata, care topita avea limpezimea mierei din
floare de camp cu trifoi
si in ea se calea ceapa tocata, adaugandu-i pesmet alb
muiat in lapte dulce.
Ceapa si pesmetul se framantau cu cateva oua crude,
cu
marar, patrunjel si tarhon
si cu galbenusuri tari si terciuite
si se umpleau puii
cu maiaua asta.
Abia acum se dadeau la cuptor rasturnati pe spate, unsi cu
untura si stropiti la fel
pana ii patrundea focul moale si li se facea pielea
cum ii coaja coacazei necoapte destul.
Eu am servit puiul umplut cu o garnitura din
legume coapte asortate: ciuperci umplute cu vinete, ardei copti, cartofi natur.
Minunat!!! Arata atit de bine!! Yummy :-*
RăspundețiȘtergere