Ingrediente:
3
ouă
o
ceșcuță (de cafea) cu griș
o
ceșcuță (de cafea) cu făină
o
linguriță cu zahăr tos
un
pachet de vanilie
un
pachet de praf de copt
un
vârf de cuțit de sare
Pentru uns tava:
2
linguri făină
o
jumătate de lingură cu unt
Pentru sirop:
o
linguriță suc de lămâie
2
căni cu apă
2
căni cu zahăr tos
Preparare:
Ouăle,
zahărul și un vârf de cuțit de sare se
pun într-un bol și se mixează bine. Se adaugă făina, grișul și vanilia și se continuă mixarea. La urmă, se adaugă
praful de copt si se amestecă ușor pentru a se combina.
Tava
se unge cu unt și se presară cu făină. Se pune aluatul în tavă și se coace în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Intre
timp se prepară siropul: zahărul și apa se pun într-o crăticioară și se fierb
până se dizolvă zahărul, apoi se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. Se adaugă
sucul de lămâie și se mai fierbe 2-3 minute apoi se ia de pe foc.
Când
prajitura este coaptă (scobitoarea iese curată) se scoate și se lasă pe un
grătar să se răcoreasca. Se taie pătrate
(sau ce formă doriți) și se toarnă peste prăjitura răcorită siropul fierbinte.
Se
lasă câteva ore să se absoarbă tot siropul (inițial va părea că este foarte
mult sirop, prăjitura va pluti în sirop), după care se decorează (de regulă cu
fistic tocat grosier) și se servește.
Ce buna trebuie sa fie! De cand tot zic sa o fac si eu :-(
RăspundețiȘtergereo saptamana buna...pa!
Pur si simplu ne-ati coplesit cu retetele dumneavoastra cu iz usor arhaic.Multe felicitari si multumiri.
RăspundețiȘtergereCu stima,
Olivia