Pentru
această rețetă m-am inspirat de pe
blogul ”Retetele lui Nicolai”,
deși
acum câțiva ani am mâncat o asemenea omletă preparată de fiul meu, Radu
(învățase rețeta în Spania). Singura deosebire era că Radu tăiase cartofii
cubulețe, dar eu am considerat că se fac mai repede dacă sunt tăiați rondele.
Ingrediente:
2
cartofi mari
2
ouă
200
g backon
2
linguri cu smântână
Puțin
cașcaval ras
Usturoi,
chives (ceapa ciorii), sare și piper după gust
Preparare:
Cartofii
se curăță, se taie felii și se pun pe un prosop de bucătărie.
Backonul se taie
și el felii apoi fâșiuțe.
Cele 2 ouă se pun într-un castronel,
se adaugă
smântâna, cașcavalul ras,
usturoiul tocat, chives, sare și piper.
Se bate bine
cu furculița.
Se
pune backonul într-o tigaie și se
rumenește ușor.
Se scot fâșiuțele de backon pe o farfurie. In grăsimea rămasă
se adaugă rondelele de cartofi , se acoperă tigaia cu capacul și se țin până se
moaie cartofii. Se scot și se pun pe hârtie absorbantă.
Într-o tigaie se pun
cartofii.
Peste ei se pune backonul
apoi ouăle bătute cu celelalte ingrediente.
Este
foarte consistentă și gustoasă.
Cred ca este foarte gustoasa si satioasa aceasta omleta.O saptamana reusita va doresc!
RăspundețiȘtergereOlivia
hhmmmm, ce bine arata dejunul acesta, bine pregatit si o combinatie reusita de ingrediente sanatoase si usoare :)
RăspundețiȘtergere