Ingrediente:
Un rasol de porc
O ceapă
Un morcov
½ dintr-o rădăcină de țelină
Câteva boabe de piper
O foaie de dafin
O căpăţână de usturoi
Sare
Câteva măsline și pătrunjel verde pentru decor
Preparare:
Rasolul de porc se
spală, se taie şi se pune la fiert cu apă rece, care să acopere carnea şi s-o
depăşească cu 2 degete. Se pune o
linguriță de sare și se fierbe descoperit şi la foc mic, pentru ca zeama să
rămână limpede.
Se spumuiește des. Când este aproape gata se pune o ceapă, un
morcov,
rădicina de țelină, câteva boabe
de piper şi o foaie de dafin.
Când zeama a scăzut, ajungând sub nivelul cărnii, se ia
oala de pe foc şi se scoate carnea şi
legumele fierte. Carnea se desprinde de pe oase şi se desface în fâșii subțiri.
Când zeama s-a răcorit, se adaugă
usturoi pisat după gust. Se potriveşte de sare, piper şi ustroi. Zeama se
strecoară de două ori. Se pune câte o lingură pe fundul bolurilor în care se vor pregăti răciturile. Se lasă să
se închege. Se decorează cu rondele de morcov și de măsline. Se așează
fâșiuțele de carne și se toarnă cu grijă aspicul strecurat. Se dă la rece să se
închege (eventual de seara până dimineața).
Înainte de servire se moaie bolurile în apă fierbinte și se răstoarnă pe platou sau se așează pe
platou cu gura în jos și se încălzesc cu feonul. Se decorează platoul cu
pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu