marți, 3 decembrie 2013

PRĂJITURA CU NUCI ŞI RAHAT


Ingrediente:
Foi:
200 g unt
Un ou
Un gălbenuş
25 g drojdie
1oo ml lapte
100 g zahăr
500 g făină
Umplutura:
I. Un borcan de gem acrişor (am pus jeleu de merişoare) 
II.3 albuşuri
    200 g nuci măcinate
    200 g zahăr
III. 3-400 g rahat din fructe
Glazura:
2 gălbenuşuri
4 linguri cu vârf cu zahăr pudră

Preparare:
Drojdia se amestecă cu 2-3 linguriţe cu zahăr şi 100 ml lapte călduţ  şi se pune la crescut într-un loc cald. Se toarnă peste celelalte ingrediente 

şi se frământă un aluat potrivit de tare. 
Se împarte aluatul în 4 părţi, din care se vor întinde 4 foi.  

Dintr-o parte de aluat se întinde prima foaie care se pune în tava unsă cu unt. Se unge cu gem. 

Se întinde a doua foaie care se aşează peste foaia unsă cu gem . Peste aceasta se pune umplutura din cele 3 abuşuri bătute spumă cu zahărul şi amestecate cu nucile măcinate.
Se întinde a treia foaie. Se aşează peste umplutura de nuci. 

Peste această foaie se aşează rahatul 


aplatizat cu sucitorul. 

Se pune ultima foaie şi se pune prăjitura la copt. 
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până îşi triplează volumul. Când prăjitura este aproape gata se întinde glazura, 

se mai lasă 10 minute în cuptor cu uşa întredeschisă apoi se  opreşte focul şi se lasă prăjitura să se răcească în cuptor. 


Se taie rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu